top of page
Featured Posts
Recent Posts

Het leven van een student

Het leven van een student

Sinds een jaar mag ik mijzelf trots tot de groep studenten rekenen. Wij studenten zijn een raar volk. De helft van de tijd hebben wij geen idee waar we mee bezig zijn, maar eigenlijk vinden we dit ook wel prima.

Eten

Dat is wel een dingetje, want hoe eet je gezond, goedkoop en toch lekker. ‘Met pizza kan je de schijf van vijf prima halen’ zegt de creatieve student.

Tosti telt mee als avondeten en als we het gaan hebben over huiseten, dan is gesmolten kaas een must.

Geld

‘Aan het eind van mijn geld houd ik een stukje maand over’. Helaas, dit is geen goed geformuleerde grap, dit gebeurt elke maand weer. Gelukkig mogen we van de overheid heel fijn geld lenen. Want tijd voor een baantje naast je studie, stage, bestuurs en commissie-uren is er amper. O trouwens, een beetje vrijwilligerswerk staat ook goed op je CV!

Schoonmaken

Soms vergeten we even dat er een schoonmaakrooster is, of dat je uberhaupt aan de beurt kan komen om schoon te maken (ik was 4 weken geleden toch ook al aan de beurt?).

Zelfstudie

Uitstelleritis zou een officiële aandoening moeten zijn, zo’n aandoening waar je uitstel voor kan krijgen, alstublieft, dank u wel.

Om de gevolgen van uitstelleritis te beperken, stemmen wij studenten voor een nieuw vak genaamd: creatief time-management. Hier leer je hoe je kan stofzuigen en eten koken tegelijk, terwijl je voor je tentamen leert!

Alarmnummers

En als je je af vraagt van wie wij studenten het meeste steun krijgen, paps en mams staan hoog op ons lijstje. Maar daarnaast zijn de huisgenoten ook zeker niet onbelangrijk (waar was dat rode lampje bij de wasmachine ook alweer voor?).

Niet te vergeten, een belangrijke toevoeging van mijn huisgenoot: de biertaxi.

Dit alles met een knipoog natuurlijk! Wij studenten willen af en toe even klagen, maar uiteindelijk zou niemand het willen missen! It’s a wonderful life.

bottom of page